Stroina


A szlovén Strojna cég nagy múltú vállalat. A cég kezdete 1906-ig nyúlik vissza, amikor elindították az Eylert féle textilipari gép javító üzemet. A cég azóta gyárt fogaskerekeket és csigakerekes áttételeket. A második világháború alatt költöztek a Linhartova utca 11. szám alá Mariborban, ahol a mai napig tevékenykednek. 1959-ig Remont néven működött, azóta pedig Strojna a neve.

Az új névvel új szakasz kezdődött a vállalat életében. 1962-ben elindult a saját termék program, és elkezdődött a homlokkerekes, később pedig a csigahajtóművek széria gyártása.

Az azóta eltelt években komplett hajtástechnikai programot fejlesztettek, amely a következőkből áll: homlokkerék hajtóművek, csigahajtóművek, homlok-csigakerekes hajtóművek, bolygókerekes hajtóművek, változtatható fordulatszámú hajtóművek, orsós emelők, TA-STA hajtóművek, méretre szabott hajtásegységek, rugalmas tengelykapcsolók. És végül az új generációs hajtóműves motorok:

  • FG feltűzhető homlokkerék hajtóműves motorok: i=4 – 8160, M2=210 – 13500 Nm
  • KG homlok-kúp kerekes hajtóműves motorok: i=7 – 8160, M2=95 – 20000 Nm
  • SG homlok-csigakerék hajtóműves motorok: i=8 – 3208, M2=50 – 1350 Nm
  • ZG homlokkerék hajtóműves motorok: i=3 – 8700, M2=95 – 2000 Nm.

A Strojna cég gyártó kapacitása modern, termelékeny gépekből áll, amelyek nagy szériás, magas minőségű gyártást tesznek lehetővé. Magasan képzett munkatársak, a gyártó eszközök folyamatos korszerűsítése, a technológia és a minőség javítása korszerű gyártástechnológia, modern eljárások és anyagok alkalmazása teszik a Strojna céget a hajtástechnikai piac ismert és versenyképes szereplőjévé.

A kutatás-fejlesztés különböző egyetemekkel és külföldi partnerekkel szorosan együttműködve, folyamatosan dolgozik új hajtástechnikai megoldásokon. Folyamatosan figyelik a jövőbe mutató tendenciákat annak érdekében, hogy modern és hatékony hajtóműveket ajánlhassanak partnereiknek, és hogy biztosítsák a világ nagy hajtástechnika gyártói között kivívott helyet.

Attól függetlenül, hogy nagy szériás, rövid határidejű katalógus termék gyártást folytatnak, vagy vevő igény alapján fejlesztett egyedi megoldást készítenek, folyamatosan dolgoznak a vevő orientált kiszolgálás fejlesztésén.